Sára és Dorka kedvenc játékai

by - augusztus 21, 2017

Biztos nálatok is van kedvenc játéka a gyerkőcötöknek, vagy olyan, ami tuti találatként ott lapul a polcon, ha le kell foglalni az aprónépet egy kis időre. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a lányok kedvenceit, amivel nagyon szeretnek játszani.


  - Süti és fagyi formák -

Valójában homokozó játékok, de én annyira szépnek tartom őket, hogy a lakásban használjuk ezeket a színes formákat és a lányok nagyon élvezik velük a "sütögetést".  Imádják elkészíteni a muffinokat és a fagyikat, majd megkínálni minket a remekművekkel, amihez mi jókat nyammogunk. Még jobban élvezik, ha előveszem nekik az igazi muffin sütőformát és abba pakolászhatják a játékokat. Nemrégiben pedig nagyon megszerették a főzőcskézést és a teakészítést is a mini konyha felszerelésükkel, így a plüss állatok garantáltan nem éheznek és nem szomjaznak nálunk mostanában.

Süti és fagyiformák - Auchan, játékboltok

 - Duplo -

Emlékszem, amikor a bátyámmal napokig ültünk a szobánkban és különlegesebbnél- különlegesebb építményeket hoztunk létre legóból. A mai napig a gyerekkorom legszebb emléke, amit a bátyámhoz kötök, a bunker építéseken kívül. A lányok is imádják ezt a kicsiknek kitalált Duplo építőjátékot és percekig el tudnak játszani a figurákkal és kockákkal. Az építés még nem annyira izgalmas a számukra, inkább azt élvezik nagyon, ha én készítek nekik egy kis házat kerttel vagy egy kis szobát, ahová beköltözhetnek a játék figurák és állatkák.


 - Fisher Price játékok - 

Emlékszem az első játékomra a márkától, egy hangfelvevős kazettás magnó volt, amit nagymamám küldött nekünk az államokból, amikor kint dolgozott. Imádtam. A lányoknak is nagyon sok Fisher Price-os játékuk van ( amelyek legjavát ajándékba kapták) és szerintem az interaktív tulajdonságok sok mindent taníthatnak a kicsiknek. Az egyik kedvencem Kutyushugi, aki énekel és közben még a testrészeket is megtanítja a gyerekeknek, de a lányok pár hónapos korában rengetegszer használtuk az éneklő kulcstartót is, ami sokszor kihúzott minket a csávából, ha várakoznunk kellett valahol, a lányok pedig kezdtek türelmetlenek lenni. Strapabíró és hosszú élettartammal bíró játékok.

Fisher Price vonat és éneklő tablet

- Varázspalló -

Amikor megkerestek, hogy kipróbáljuk ezt a fejlesztő játékot a lányokkal, nem gondoltam volna, hogy ilyen szuper és hasznos elfoglaltságot fedezünk majd fel benne. De a Creatimber (Facebookon ITT), azaz Varázspalló tényleg varázslatos, vagyis sokféleképpen használható játék, ami fejleszti a gyermekek mozgását, egyensúlyérzékét és mindezek mellett nagyszerű móka is. Használtuk már csúszdaként, mérleghintaként, mászókaként és a játékautók pályájaként is. A mai napig szuper elfoglaltság a lányoknak és még néha én is hintázok rajta.


 - Mérleghinta - 

A mérleghinta együtt és egyedül is használható, ami nálunk már sok vidám percet okozott Sárának és Dorkának. Mindamellett, hogy klassz játék és a lakásban is használható, együttműködésre és közös játékra ösztönzi a gyerekeket. Nem titkolt szándékkal vettük a lányoknak, hiszen ez volt az első olyan játékuk, ami a közöttük lévő kapcsolat megerősítését szolgálta, hogy rájöjjenek milyen szuper, hogy ketten vannak és együtt játszhatnak.

Krokodik mérleghinta - Auchan
 
 - Clemmy puha forma bedobó -

Még egészen kicsik voltak a lányok, amikor ajándékba kapták ezt a játékot és már akkor is nagyon szerették nézegetni, rágcsálni és fogdosni a puha, színes formákat. Azóta élvezettel keresgélik, hogy melyik forma melyik alakzatba illik és nagyokat sikongatnak örömükben, ha sikerül eltalálni valamelyiket. A formák puhaságának köszönhetően már egészen pici kortól érdekes játék lehet a babáknak, nagyobb korban pedig fejleszti a logikai gondolkodást.

Clemmy formabedobó - játékboltok, nagyobb bevásárló központok

- Simogatós és hangos könyvek -  

Mostanában már az autóban is elengedhetetlen kellékek a könyvek, a lányok jól el tudják velük foglalni magukat az utazás közben, ha éppen nem alszanak. Szeretek könyvet adni a lányok kezébe és szerencsére ők szívesen lapozgatják is azokat, de jobban leköti a figyelmüket egy olyan kötet, amiben mondjuk anyagdarabok segítségével simogathatják az állatokat vagy beépített funkció által hallhatják azok hangját. A legújabb kedvencünk a legutóbbi Mommy Mia dobozban talált Cicó Micó (Babilon kiadó) könyv lett, mert nagyon izgalmas, ahogy felbukkannak az állatkák, ha kihúzzuk a kis füleket.


 - Játéksátor - 

Biztosan ti is szerettetek bunkikat építeni és elbújni a felnőttek elől kiskorotokban.  A lányok is így vannak vele és a plédből valamint fotelből épített búvóhelyeiken kívül, nagyon szeretik a sátraikat is, amelyekből az egyiket anyukám varrta nekik ajándékba. Utóbbi mobilabb, így ezt legtöbbször a nappaliban vagy az erkélyen állítom föl nekik, míg egy kuckózásra alkalmas sátor a szobájukban is várja őket párnákkal és az óriás mackóval.

 

Nálatok mik a kedvencek?

Ha tetszett oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!


You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Dani is szereti a könyveket, főleg ami tili tolis, hajtogatós, trükkös, bár leülni mesélni, együtt nézni nem nagyon tudjuk. :D A bunker téma pedig itt is aktuális, most készülök indián sátrat építeni a gyerkőcnek. :)
    Engem az érdekelne, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz a lányok? Milyen a kapcsolatuk és hogyan alakult az elmúlt lassan 2 évben? Ha erről írnál külön az szuper lenne. Mert ugye azt mondják, 3 éves korig nem nagyon tudnak átlagosan együtt játszani a gyerekek, kíváncsi vagyok, ikreknél, vagy legalábbis Nálatok ez hogy alakul. :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk megy az meséles szépen a 17 hónapos Kisemberrel. Ül az ölemben, én mesélek, ő lapoz. És kivalasztja, mit szeretne. A klasszik babakinyvek nem jottek be nalunk.
    A homokozókészletből a lapát a kedvenc, úgy hívja, kapa.
    A clammy kockák jók, szereti feltornyozni és dobalozni vele.
    A sok csikivili, beszeloeneklo fisher price nem erdekli, azt a távirányítót nem tudja benyomni, olyan nehez vagy a mienk hibas. A kutyustesot egy darabig nyomkodta, de most már fel tőle.
    Az Oball cuccokat imádja és minden üres dobozt.

    VálaszTörlés

Tetszett a bejegyzés? Örülök, ha megosztod velem a véleményed!